Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hroznový koláč Jamieho Oliviera

ingrediencie

2 ks
vajce
100 g
cukor
90 g
maslo
60 ml
olej
80 ml
mlieko
200 g
špaldová hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
300 g
hrozno

postup

2.
vajcia s cukrom vymiešame do penista a pridáme jemne vychladené roztopené maslo.
5.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili a vymúčili. Posypeme polovicou hrozna (zvyšok si odložíme). Dáme piecť do rúry na 10 minút pri 170 stupňoch.
6.
Po 10 minútach koláč vyberieme a posypeme druhou polovicou hrozna. Pečieme ďalších 30 minút pri 170 stupňoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.