Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Maďarský jablkový koláč

ingrediencie

300 g
špaldová hladká múka
100 g
cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
mletá škorica
7 ks
jablko
120 g
maslo

postup

1.
Jablká nastrúhame aj so šupkou a rozdelíme na 2 časti.
2.
Múku, mletú škoricu a cukor premiešame. Zmes rozdelíme na polovicu.
3.
Formu vymastíme a vymúčime a jednu polovicu múčnej zmesy navrstvíme na spodok.
4.
Na múčnu zmes navrstvíme polovicu jabĺk a zasypeme múčnou zmesou.
6.
Maslo dáme aspoň na 2 hodiny do mrazničky a potom ho nastrúhame na vrch jabĺk.
7.
Pečieme v rúre pri 200 stupňoch 65-75 minút. Necháme poriadne vychladiť a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.