Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová polievka so zázvorom a tymianom

ingrediencie

1 kg
tekvica hokkaido
2 ks
cibuľa
20 g
zázvor
1 ks
čili paprička
2 PL
kryštálový cukor
4 PL
tekvicový olej
1 liter
zeleninový vývar
1 stonka
tymian
500 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.

Tekvicu ošúpeme, zbavíme semiačok a nakrájame na kocky. Uložíme ju na plech, dochutíme soľou, korením a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 30 minút.

2.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky spolu s nastrúhaným zázvorom, nasekaným čili a cukrom všetko speníme na rozpálenom tekvicovom oleji. 

3.

Pridáme opečenú tekvicu, všetko zalejeme vývarom, pridáme tymián a na miernom ohni varíme domäkka cca 30 minút. 

4.

Potom tymián vyberieme, polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. 

5.

Pridáme smotanu a na miernom ohni ju varíme ďalších 30 minút. 

6.

Podávame ju s tekvicovými semienkami, chlebovými krutónmi alebo opečenou slaninou.  

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kokos
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
Domáce bounty či raffaello dopĺňajú klasiky ako pusinky, bábovka a rezy. Všetko z kokosu!
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...