Pridať recept

Zemiaky pečené v soli s rozmarínom

ingrediencie

1,2 kg
zemiaky
1 PL
hrubozrnná soľ
2 PL
olivový olej
2 stonky
rozmarín

postup

1.
Zemiaky aj so šupkou poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Osušíme ich a nakrájame na menšie kusy. Suchý plech posypeme soľou, na ktorý uložíme zemiaky. Prikryjeme ich alobalom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 190°C cca 30 minút.
 
2.
Potom dáme dole alobal, na zemiaky uložíme rozmarín a pokvapkáme ich troškou olivového oleja. Necháme ich v rúre ešte aspoň 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...