Pridať recept

Zemiaková kaša s cibuľkou

ingrediencie

800 g
zemiaky
2 ks
cibuľa
130 ml
vlažné mlieko
1 štipka
soľ
80 g
maslo
trochu
olej
2 PL
hladká múka

postup

1.
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Zalejeme ich studenou vodou a pridáme štipku soli. Prikryjeme ich, necháme zovrieť a na miernom ohni varíme domäkka.
 
2.
Po uvarení zlejeme vodu, zemiaky popučíme, pridáme vlažné mlieko, maslo a vymiešame hladkú kašu. Dochutíme ju soľou.
3.
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a obalíme v múke. Potom ju opražíme v panvici na rozpálenom oleji a posypeme ňou kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Tradičná zemiaková fučka, chamuľa
Kedysi jedlo chudobných, dnes rodinný poklad! Babičkina CHAMUĽA či zemiaková FUČKA si pohár kyslého mlieka či žinčice priam pýta!
Najjednoduchšie jedlo na svete a pritom neskutočná pochúťka. Staré mamy vedeli, čo pripraviť, aby všetkým chutilo!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...