Pridať recept

Orechová torta bez plnky

Chocolate Caramel Cake With Fresh Berry Fruits
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
5 PL
studená voda
100 g
strúhané orechy
400 g
polohrubá múka
1/2 KL
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.

Cukor vyšľaháme so žĺtkami do peny. Potom pridáme po lyžičkách vodu. Múku premiešame s vanilkovým cukrom, strúhanými orechmi a práškom do pečiva a pridáme k vymiešanej zmesi. Potom vmiešame sneh z bielkov. 

 
2.

Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a upečieme tortu. Pečieme asi 1 hodinu. Hotový korpus ozdobíme obvyklým spôsobom, napr. čokoládovou polevou, karamelom alebo ovocím.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať