Pridať recept

Tradičné makové šúľance v novom šate

Tradičné makové šúľance v novom šate
Zdroj: borencek
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
uvarené zemiaky
150 g
celozrnná špaldová múka polohrubá
1 ks
vajce
1 štipka
morská soľ
250 dkg
čerstvo zomletý mak
podľa chuti
javorový sirup

postup

Zemiakové šúľance s makom patria medzi tradičné slovenské jedlá našich babičiek. Tento recept je však upravený do nového šatu, lebo na tanieri nie sú len chutné makové šúľance ale aj kus zdravia. Zemiakové cesto je pripravené zo zdravej celozrnnej špaldovej polohrubej múky a na posýpku je použitý čerstvo zomletý mak prisladený javorovým sirupom. A ozdobiť ich môžete podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Najprv si uvaríme zemiaky. Po vychladnutí ich pretlačíme a zmiešame s múkou, vajcom a soľou a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na niekoľko dielov, vyšúľame valčeky, z ktorých nakrájame menšie kúsky a šúľame šúľance. Šúľance uvaríme v mierne osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch scedíme ich. Hotové servírujeme na taniere, posypeme čerstvo zomletým makom a pokvapkáme podľa chuti javorovým sirupom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. A výborná večera či sladký obed je na tanieri!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať