Pridať recept

FOTORECEPT: Žemľovka

4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
rožok
4 ks
jablko
4 PL
cukor
1 KL
mletá škorica
3 ks
vajce
300 ml
mlieko
hrudkovitý tvaroh
hrozienka
mandľové lupienky

postup

každé jedlo sa dá vylepšiť, aj obyčajná žemľovka... http://ovarenizivoteatak.blogspot.sk/2014/09/zemlovka_1.html#more

1.

V mlieku rozhabarkujeme žĺtka a trochu cukru. Rožky nakrájame na kolieska a namáčame ich v pripravenom mlieku. Vystelieme nimi formu. Jablká očistíme, nakrájame na plátky, posypeme cukrom a škoricou a naložíme ich do formy, posypeme hrozienkami, ktoré sme najskôr namočili do horúcej vody.

Žemľovka
Žemľovka
Zdroj: evauhlik
 
2.

Tvaroh zmiešame s lyžicou cukru a navrstvíme na jablká. Vrch prikryjeme namočenými rožkami, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C asi na 45 minút, potom odokryjeme a zapečieme.

Žemľovka
Žemľovka
Zdroj: evauhlik
3.

žemľovku necháme mierne vychladnúť, potom ju preklopíme na plech alebo zapekací podnos... z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žemľovku celú potrieme snehom, posypeme mandľovými lupienkami a dáme na pár minút zapiecť

Žemľovka
Žemľovka
Zdroj: evauhlik
4.

ihneď podávame...

Žemľovka
Žemľovka
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!