Hustá zeleninová polievka
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pór
1
PL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
4
ks
zemiak
300
g
koreňová zelenina
1
konzerva
sterilizovaná biela fazuľa
1
liter
kurací vývar
2
vetvičky
tymian
1
PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
postup
1.
Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci ho opečieme na rozpálenom oleji. Asi po 10 minútach pridáme prelisovaný cesnak, potom na kocky nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu. Všetko zalejeme vývarom a varíme, dokým nebude zelenina úplne mäkká.
2.
Potom primiešame scedenú fazuľu a polievku ešte varíme 10 minút. Ochutíme ju soľou, citrónovou šťavou a tymiánom (môžete použiť aj petržlenovú vňať).
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.