Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená bravčová panenka

8
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,2 kg
bravčová panenka
150 g
slanina
1 štipka
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
celá rasca, grilovacie korenie
6 strúčikov
cesnak
2 ks
cibuľa
1 kg
zemiaky
2 ks
mrkva
trochu
olej

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, mletým čiernym a grilovacím korením. Potom mäso obalíme plátkami slaniny, previažeme ho niťou a uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy alebo na plech.
2.
Zemiaky ošúpeme, pridáme na plech spolu s mrkvou, na štvrtky nakrájanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku. Všetko posypeme rascou, pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pred dopečením alobal odstránime a mäso zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...