Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená bravčová panenka

8
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,2 kg
bravčová panenka
150 g
slanina
1 štipka
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
celá rasca, grilovacie korenie
6 strúčikov
cesnak
2 ks
cibuľa
1 kg
zemiaky
2 ks
mrkva
trochu
olej

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, mletým čiernym a grilovacím korením. Potom mäso obalíme plátkami slaniny, previažeme ho niťou a uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy alebo na plech.
2.
Zemiaky ošúpeme, pridáme na plech spolu s mrkvou, na štvrtky nakrájanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku. Všetko posypeme rascou, pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pred dopečením alobal odstránime a mäso zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.