Kvasená zelenina Pickles
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zelenina
15
g
soľ
1
KL
rasca
postup
1.
Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte so soľou a trochou rasce. Rasca ale nie je podmienkou. Keď zelenina začne púšťať šťavu, môžete ju naplniť do pohára a dobre utlačiť. Vrch je potrebné ešte zaťažiť. Ak máte súdok na kvasenie, ten má aj správny ťažký vrchnák. Ak plníte do pohára, položte na vrch fľašu s vodou alebo menší zaváraninový pohár. Dôležité je, aby sa do zeleniny dostalo čo najmenej vzduchu.
2.
Takto pripravený pohár so zeleninou umiestnite na nejakú mištičku alebo hlboký tanier. Občas sa totiž stane, že pri kvasení začne vytekať šťava. Tak aby ste si nenarobili neporiadok. Pohár nechajte pri stálej izbovej teplote 3 až 5 dní kvasiť. Keď v tekutine vznikne jemný biely zákal, je hotovo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Dia102
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.