Haruľa
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zemiaky
500
g
údené mäso
200
g
tvrdý strúhaný syr
3
ks
vajce
5
PL
hladká múka
150
ml
olej
150
ml
mlieko
6
strúčikov
cesnaku
1
štipka
majoránka a rasca
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Primiešame k nim na kocky nakrájané údené mäso a strúhaný syr. Pridáme rozšľahané vajíčka, múku, olej mlieko, prelisovaný cesnak a všetky koreniny. Zmes poriadne premiešame.
2.
Zapekaciu misu alebo pekáč potrieme olejom, vlejeme doň zemiakovú zmes a vložíme ho do rúry. Pečieme pri teplote 200°C cca 45 minút.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.