Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový koláč so šľahačkou

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

2 ks
vajce
40 g
kryštálový cukor
65 g
hladká múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
citrónový alebo ovocný likér

Plnka:

500 g
jablko
200 ml
jablková šťava
2 KL
citrónová šťava
50 g
trstinový cukor
1 balíček
vanilkový puding

Šľahačka:

250 ml
smotana na šľahanie
30 g
práškový cukor
2 KL
kakao alebo mletá škorica na posypanie

postup

1.
Okrúhlu formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 175°C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Hotové cesto rozotrieme do formy a pečieme cca 12 minút. Upečené ho necháme vychladnúť.
2.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Zmiešame ich s cukrom, citrónovou šťavou a chvíľu podusíme. Potom vmiešame pudingový prášok rozmiešaný v jablkovej šťave a zmes necháme prejsť varom. Odstavíme ju, necháme vychladnúť a navrstvíme na korpus
3.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku aj s práškovým cukrom. Ozdobíme ňou vychladnutý koláč a vrch posypeme kakaom alebo mletou škoricou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?