Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvové placky s hokkaido tekvicou

ingrediencie

3 ks
mrkva
1 ks
cuketa
1 ks
tekvica hokkaido
hrstí
lístky saturejky
1 ks
vajce
trochu
ovsené vločky
ks
soľ
ks
olivový olej

postup

Ku všetkému, alebo iba tak :) Myslím, že toto by som mohla robiť každý deň ako palacinky. U mojej rodiny je v kurze dlhodobo pyré. Zo zemiakov, z batatov, v kombinácii s mrkvou, cuketou a hráškom. A k tomu placky zo zeleniny. Ako by „mäsojed“ povedal, príloha s prílohou a kde je mäso? :) Nám doma až tak moc nechýba, staršie dieťa ho má v škole a muž v práci. Zeleninové placky najčastejšie robím ak si myslíme, že v chladničke je zo všetkého dobrého veľmi málo. Potom zoberiem čo je, nastrúham a upečiem ako zeleninový koláč, alebo uplackujem. Placky sa dajú robiť aj zdravšie, teda nie je nutné do nich dávať lepkovú múku, alebo bielu aspoň vymeniť za špaldovú. Vajíčko sa dá nahradiť ľanom, je ešte chutnejší a dodáva jedlu orieškovú a chrumkavú chuť. Tu som však použila ovsené vločky kvôli vápniku a vajko z našej dediny od pani, ktorej sliepky majú vlastné mená a stará sa o nich s láskou a nie so sekáčom :)
1.
Ak máte radi, pridajte si aj niečo pikantné ako kajenská paprika alebo viac korenia.
2.
Mrkvu, cuketu a tekvicu postrúhame na “mrkvovom“ strúhači. Necháme chvíľku odstáť aby zmes pustila vodu. Zeleninu vyžmýkame, posolíme, pridáme 2 PL oleja, vajíčko (pred tým ho vymixujeme), saturejku a vytvarujeme placky.
3.
Môžeme použiť na zhutnenie zmesi ovsené vločky, ale aj na obalenie placiek pred osmahnutím. Zmes môžete upiecť v rúre ako slaný koláč, alebo osmahnúť vytvarované do placiek na suchej panvici alebo na troške oleja.
4.
TIP: šťavu zo zmesi po žmýkaní môžete použiť do polievky na zaliatie zeleniny pred varením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.