Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hruškový koláč s jablkami a krémom z kešu orieškov

ingrediencie

1 balíček
celozrnné lístkové cesto
450 g
jemný smotanový tvaroh
400 g
kešu oriešky
hrstí
lístky mäty
200 g
trstinový cukor
2 ks
jablko
2 ks
hruška
2 PL
vanilkový extrakt

postup

Od susedy Elenky sme dostali za tašku jabĺk a hrušiek. Vážim si takéto dary, lebo my záhradu nemáme a čo je domáce, u nás chutí o to viac, ak je darované s láskou. Jablká sme uložili do komory, no hrušky boli mäkké a úžasne voňavé, tak sme ich potrebovali rýchlo spracovať. Chystala som sa, že pre dcéry navarím výživu, alebo namrazím pyré. Mužovi však chutil koláč a tak som vytiahla lístkové cesto a za pár minút bol v rúre tento zázrak. Poradím vám, najlepší je na druhý deň.
1.
Alebo ak máte čas, tak namiesto lístkového použite recept na moje krehké cesto. Do formy s odnímateľným dnom vložíme cesto a spodok prepichneme vidličkou s posypeme cukrom.
2.
V miske zmiešame tvaroh s rozmixovanými kešu a namixovanou mätou, cukrom a vanilkou. Tvarohovú zmes rozotrieme po dne cesta, vyjde tak do výšky 2cm. Na vrch poukladáme nakrájané jablká a do vzniknutého stredu mandaly vložíme prepolené hrušky. Tie zbavíme jaderníka a nakrájame zo šupkovej strany na pásiky ale tak, aby hruška držala pokope.
3.
Posypeme cukrom a pečieme na 200C° asi 25 minút. Vrch si ešte môžete posypať kešu a citrónovou kôrou. Koláč necháme vychladnúť a na noc vložíme do chladničky. Najlepší je ráno ako všetky tvarožníky.
4.
TIP: Tvaroh je dobré probiotikum, spolu s vlákninou v ovocí bude nielen dobre chutiť ale dobre pôsobiť aj na peristatiku čriev :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.