FOTORECEPT: Vyprážané jablkové plátky
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jablká
1
šálka
hladká múka
2
PL
cukor
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
škorica
1
šálka
zákys, alebo cmar
1
ks
vajce
štipiek
soľ
postup
Spotrebovávam jablká.
1.
Pripravíme si jabĺčka, nakrájame ich na plátky.
2.
Vo väčšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu. V druhej miske zmiešame cmar a vajíčko.
3.
Jednotlivé krúžky obaľujte najskôr v miske so sypkými ingredienciami (múka,cukor,škorica,…)
4.
následne v miske s ingredienciami tekutými (vajíčko a cmar).
5.
Takto obalené krúžky vložte do horúceho oleja a vypražte do zlatista. Prebytočnú mastnotu odstránime papierovým obrúskom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.