FOTORECEPT: Vyprážané jablkové plátky
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jablká
1
šálka
hladká múka
2
PL
cukor
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
škorica
1
šálka
zákys, alebo cmar
1
ks
vajce
štipiek
soľ
postup
Spotrebovávam jablká.
1.
Pripravíme si jabĺčka, nakrájame ich na plátky.
2.
Vo väčšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu. V druhej miske zmiešame cmar a vajíčko.
3.
Jednotlivé krúžky obaľujte najskôr v miske so sypkými ingredienciami (múka,cukor,škorica,…)
4.
následne v miske s ingredienciami tekutými (vajíčko a cmar).
5.
Takto obalené krúžky vložte do horúceho oleja a vypražte do zlatista. Prebytočnú mastnotu odstránime papierovým obrúskom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.