Pridať recept

Pečený čaj

ingrediencie

4 kg
ovocie
800 g
cukor
1 ks
šťava z citróna

postup

1.
Rôzne druhy ovocia (jablká, pomaranče, mandarínky, jahody, hrušky, broskyne,....), očistíme (olúpeme a zbavíme jadierok) a nakrájame na menšie kúsky (na 4 kg ovocia som použila 800 g cukru a šťavu z 1 citróna).
Pečený čaj
Pečený čaj
Zdroj: 1ivka2
 
2.
Nakrájané ovocie dáme na plech, posypeme cukrom, pokvapkáme šťavou z jedného citróna, všetko spolu zamiešame, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180°C na 1 hodinu (občas premiešame). Ešte horúcu zmes dáme do fliaš- stačí otočiť po uzavretí na cca 10 minút hore dnom alebo ich môžeme sterilizovať. Otvorenú fľašu udržujeme v chlade a spotrebujeme čím skôr.
Pečený čaj
Pečený čaj
Zdroj: 1ivka2
3.
Čaj: Do pohára dáme 1 až 2 lyžičky zmesi (pečeného čaju) a zalejeme vodou
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať