Pridať recept

Jablkové buchty

8
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
15 g
čerstvé droždie
250 ml
mlieko
80 g
maslo
3 ks
jablko
1 PL
citrónová šťava
2 ks
vaječný žĺtok
1 hrsť
hrozienka
1 štipka
soľ

postup

1.
V 100 ml mlieka, 20 g práškového cukru, štipky soli a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, zvyšný cukor, mlieko, zmäknuté maslo, hrozienka a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysknúť na dvojnásobok objemu.
 
2.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme odstáť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce, do ktorých uložíme jablká.
3.
Každý štvorec zabalíme a rukami vyformujeme guľky. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtok a vložíme do rúry. Pri teplote 180°C ich pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať