Čokoládové nebo
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
100
g
polohrubá múka
60
g
maslo
2
ks
vajce
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
80
g
práškový cukor
1
PL
kakao
2
PL
horúca voda
2
PL
vaječný likér
3
PL
džem
Krém:
300
ml
smotana na šľahanie
100
g
čokoláda na varenie
2
balíčky
vanilkový cukor
4
želatína
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s maslom a práškovým cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vo vode rozmiešané kakao. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vopred vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
2.
Medzitým dáme napučať želatínu podľa návodu na obale. Čokoládu rozpustíme a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s cukrom, opatrne do nej vmiešame čokoládu a nakoniec aj želatínu.
3.
Upečený korpus pokvapkáme vaječným likérom, potrieme džemom a nakoniec krémom. Uložíme ho aspoň na 4 hodiny stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.