Pridať recept

Talianske hubové rizoto s paprikou

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
čerstvé huby
30 g
maslo
1 štipka
mletý muškátový oriešok
4 ks
celé nové korenie
4 ks
celé čierne korenie
1 ks
červená paprika
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
pór
2 PL
olej
2 hrnčeky
ryža arborio
80 ml
biele suché víno
800 ml
horúci zeleninový vývar
100 g
parmezán
1 PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ, vegeta

postup

1.
Huby umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Za občasného miešania ich opečieme v panvici na rozpálenom masle. Asi po 10 minútach pridáme muškátový oriešok, koreniny, nadrobno nakrájanú papriku a všetko pečieme ešte 10 minút.
 
2.
Očistený cesnak a pór nakrájame na plátky a na rozpálenom oleji v hrnci ich speníme. Pridáme premytú ryžu, po 2 minútach vlejeme víno a miešame, dokým sa úplne nevyparí. Potom postupne za stáleho miešania prilievame horúci vývar a varíme, dokým nebude ryža úplne mäkká. Nakoniec ju dochutíme soľou a vegetou.
3.
Do uvarenej ryže vmiešame hubovo-paprikovú zmes, parmezán a hotové rizoto podávame posypané vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
3470
28.1.2018 10:13 | |
+4 -4
Milacik toto okolo talianska ani nepachlo
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...