Jablkový koláč s mandľami
8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
225
g
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
150
g
maslo
45
g
práškový cukor
2
ks
žĺtok
2
PL
voda
Plnka:
400
g
jablko
40
ml
voda
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
mletá škorica
1
hrsť
mandľové lupienky
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme na kocky nakrájané maslo, cukor, žĺtky a vodu. Vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a opatrne ho pomocou valčeka prenesieme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
2.
Jablká ošúpeme, pokrájame na malé kúsky. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou a ochutíme cukrom so škoricou. Dusíme ich 3 minúty a potom horúcu plnku nalejeme na cesto. Vrch posypeme mandľami a koláč vložíme do rúry.
3.
Pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút do zlatista. Upečený a vychladnutý koláč pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.