Langoš plnený syrom
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
polohrubá múka
3
ks
zemiak
42
g
droždie
100
ml
mlieko
1
PL
cukor
300
ml
vlažná voda
1
štipka
soľ
trochu
olej na vyprážanie
250
g
balkánsky syr
postup
1.
Zemiaky v šupke uvaríme domäkka. Scedíme ich, ošúpeme a nastrúhame. Pridáme kvások, múku, soľ a za stáleho miešania po troške vodu, tak aby sme dostali vláčne cesto. Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť.
2.
Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky rukami a tvarujeme ich do kruhu. Do vnútra dáme vždy kúsok syra, okraje pritlačíme a langoše opražíme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
3.
Hotové ich môžeme potrieť cesnakom a podávať s kyslou smotanou, tatárkou alebo kečupom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.