Pravý maďarský langoš
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
1/2
KL
soľ
1/4
KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2
PL
olej
10
g
droždie
40
g
biely jogurt
125
ml
mlieko
20
ml
olej na vyprážanie
3
strúčiky
cesnaku
100
g
syr na posypanie
postup
1.
Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a kypriaci prášok do pečiva. Do stredu urobíme jamku, do ktorej nalejeme olej a rozmrvíme droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko.
2.
Vareškou vymiešame hladké cesto, ktoré ihneď rozdelíme na 4 časti. Pomúčenou rukou z cesta tvarujeme placky, ktoré vyťahujeme do všetkých strán. Opečieme ich v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
3.
Langoše necháme odkvapkať na papierovej utierke. V pohári si zmiešame olej, prelisovaný cesnak a soľ. Takto ochuteným olejom potrieme langoše a posypeme ich strúhaným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.