Pridať recept

Čokoládové truffles

25
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
kvalitná horká čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie
35 g
maslo
3 PL
voda
trochu
kakao na obaľovanie

postup

1.
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky. Pridáme k nej vodu a vo vodnom kúpeli ju rozpustíme. Do rozpustenej čokolády opatrne vmiešame smotanu. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť tak 30 minút.
 
2.
Potom opäť zmes vrátime nad paru a ohrejeme. Vmiešame maslo a miešame, kým sa obe hmoty spoja. Zmes odstavíme a vložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie však na celú noc.
3.
Pomocou malej lyžičky z hmoty odoberáme kúsky. Najlepšie bude ak ich trošku obalíte v kakau a potom robíte guľky. Nemusia byť úplne dokonalé, hlavné je, že sú domáce. Obalíme ich v kakau a skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať