Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kokosová panna cotta s mangom

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
kokosové mlieko
300 ml
smotana na šľahanie
4
želatína
2 PL
cukor
2 ks
zrelé mango
2 PL
práškový cukor
100 ml
voda
3
želatína

postup

1.
Namočíme si 4 plátky želatíny do studenej vody. Do hrnca nalejeme kokosové mlieko, smotanu a cukor. Za stáleho miešania zmes zahrievame, dokým sa cukor nerozpustí. Zmes sa nesmie variť! Potom do tejto teplej smotany pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, dokým sa nerozpustí.
2.
Hotovú zmes nalejeme do pohárov a uložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
3.
Opäť si namočíme želatínu do studenej vody. Mango ošúpeme, nakrájame na kocky a spolu s cukrom rozmixujeme na pyré. V 100 ml teplej vody rozpustíme želatínu a primiešame 2 lyžice pyré. Všetko premiešame a vmiešame do zvyšného pyré. Pyré navrstvíme na panna cottu a poháre opäť vložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.