Pridať recept

Jahodová torta s piškótami

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 konzervy
nezahustené kondenzované mlieko
2 ks
jahodové želé
200 ml
voda
1 balíček
dlhé piškóty
500 g
jahody

postup

1.
Jahodové želé zalejeme 100 ml vody a dáme rozpustiť do mikrovlnej rúry na 30 sekúnd. Premiešame a opäť zohrievame ten istý čas. Ak je želé rozpustené, prilejeme ďalších 100 ml studenej vody. Prelejeme ho do väčšej misky a šľaháme. Potom prilejeme kondenzované nezahustené mlieko a krém šľaháme 3 minúty.
 
2.
Dno ale aj okraje formy vyložíme dlhými potravinárskymi piškótami. Pridáme polovicu jahodového krému, polovicu nadrobno nakrájaných jahôd a opäť krém. Tortu uložíme stuhnúť do chladničky a pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Sviatočná kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Fantastická, trojvrstvová torta v ktorej sa snúbia voňavý kokos, sladké jahody a jemný žĺtkovo-maslový krém.
JAHODOVÝ SEN v podobe nepečenej, tvarohovo-smotanovej torty
Ušľahajte si dezert ľahký ako obláčik s čerstvými jahodami a smotanou.
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...