Pridať recept

Segedínsky guláš z kuracieho mäsa

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kuracie prso
1 ks
cibuľa
olej, soľ, paprika mletá červená, hladká múka
1 ks
smotana na varenie
500 g
kyslá kapusta

postup

Robila som prvýkrát kurací segedínsky guláš pre vnučku, ktorá iné mäso nejedáva. Pochutnala som si aj ja.

1.

Mäso nakrájame na kúsky. Do kastróla dáme olej, na drobno nakrajanú cibuľu, tú orestujeme a pridáme kuracie mäso, osolíme. Po zatiahnutí pridáme trocha červenej papriky, podlejeme vodou a dusíme.

 
2.

Nakoľko som varila z kuracieho mäsa, tak som kapustu pripravovala v inom hrnci, samostatne. Len som ju dusila na vode.

3.

Nakoniec som kapustu pridala do uvareného mäska, Zo smotany a hladkej múky som si pripravila zátreku, najeleme do kastróla necháme prevrieť. Ochutnáme a docbutíme. Podávame s knedľou. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať