Pridať recept

Parížske košíčky

24
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

130 g
hladká múka
40 g
práškový cukor
1 balíček
vanilínový cukor DrOetker
100 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 štipka
soľ
1 KL
citronová aroma DrOetker

Na náplň

1 balíček
parížska šľahačka v prášku DrOetker
150 ml
mlieko

Na ozdobenie

Zdobenie 4 druhy zlatéstrieborné DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 15 minút
 
2.
Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.
3.
Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.
4.
Tip: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
15 receptov na najlepšie plnené košíčky na vianočný stôl
15 receptov na najlepšie plnené košíčky na vianočný stôl
Krehké plnené košíčky na našich vianočných stoloch nesmú chýbať. Vyberte si z našej sviatočnej ponuky.
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...