Pridať recept

Červené čiapočky

32
porcií
42
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

300 g
hladká múka
na špičku noža kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 KL
perníkové korenie
125 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor DrOetker
125 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 ks
vajce
2 PL
mlieko

Na ozdobenie

150 g
práškový cukor
4 PL
studená voda
1 balíček
tortové želé červené DrOetker
Zdobenie 4 druhy biele DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, korením, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
 
2.
Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na obdĺžnik (24 x 12 cm). Obdĺžnik nakrájame na 4 menšie obdĺžniky (6 x 12 cm) a priečne rozkrojíme tak, aby nám vzniklo 8 trojuholníčkov. Trojuholníčky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vrchné časti trojuholníčkov preložíme šikmo a spodné časti rovno tak, aby sme vytvarovali čiapočky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
3.
Čiapočky necháme vychladnúť.
4.
Na ozdobenie v miske zmiešame práškový cukor s vodou. Odoberieme asi 2 PL bokom a do zvyšku polevy vmiešame tortové želé. Čiapočky ozdobíme polevou a zdobením podľa vlastnej fantázie.
5.
TIPY: Pri tvarovaní čiapočiek odporúčame použiť nôž. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme čiapočky skladovať približne 3 týždne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snehové pusinky a laskonky
3. adventná nedeľa patrí krehkým a nadýchaným snehovým pochúťkam: Pusinky, kokosky, laskonky, trubičky aj kolieska (viac ako 15 receptov)
Tretia adventná nedeľa sa bude niesť v znamení bielkových dobrôt a lepenia už hotového vianočného pečenia.
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...