Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kakaová reťaz

50
porcií
52
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

250 g
hladká múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2 PL
preosiate kakao
100 g
hnedý cukor
125 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 ks
vajce
1/2 KL
Vanilková aróma Dr.Oetker
1 balíček
Poleva tmavá Dr.Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček
tubičky na zdobenie
trochu
4 farby Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, arómu a na jemnom strúhadle nastrúhanú polevu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
2.
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm. Pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou špajdle urobíme do každého kúska dve dierky na stužku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
3.
Pečivo necháme vychladnúť, potom ho ozdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť. Nakoniec všetko navlečieme na stužku tak, aby nám vznikla originálna vianočná reťaz.
4.
TIPY: Reťaz môžeme samozrejme pripraviť aj s inými motívmi formičiek a recept sa dá potom využívať celý rok. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
primmawera
5.10.2016 16:02 | |
+0 -0
tie suroviny su asi z iného receptu nie? :)
amag2
4.11.2016 10:45 | |
+0 -0
Ďakujeme za upozornenie, chyba sa napravila.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...