Pridať recept

Varená mrkva

ingrediencie

1 kg
mrkva
trochu
studená voda
podľa chuti
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
maslo

postup

1.

Mrkvy umyjeme a utrieme do sucha. Odstránime konce. Pokrájame ich na krúžky hrubé približne 0,5 cm. Nakrájané mrkvy vložíme do nádoby a zalejeme ich studenou vodou. Necháme pár minút odstáť, aby sa mrkva stala krehkejšou.

 
2.

V nádobe necháme vodu iba do výšky asi 0,5 cm, zvyšnú vodu vylejeme. Zakryjeme pokrievkou. Varíme pri strednej teplote, až kým vypúšťací ventil nezačne pískať. Plyn stiahneme na nízku teplotu a varíme 15-20 min.

3.

Dochutíme soľou, čiernym korením a maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať