Pridať recept

Varené kukuričné klasy

ingrediencie

podľa chuti
kukuričný klas
trochu
voda
podľa chuti
soľ

postup

1.

Vyberieme mladé jemné klasy, odstránime obalové listy a vlákna kukurice. Nalejeme vodu aby boli zaliate do výšky zhruba 0,5 cm a na spodok nádoby poukladáme niekoľko vrstiev vnútorných obalových listov. Vo vrstvách naukladáme kukuričné klasy na listy a každú vrstvu posypeme soľou.

 
2.

Zakryjeme, varíme v tlakovom hrnci pri strednej teplote, až kým vypúšťací ventil nezačne pískať. Znížime teplotu a varíme ďalších 10-12 minút, kým kukurica nezmäkne, v závislosti od toho aké mladé boli klasy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať