Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekané šampiňóny so zemiakmi

ingrediencie

250 g
šampiňóny
500 g
zemiaky
200 ml
smotana na šľahanie
1 ks
cibuľa
2 PL
olej
1 PL
maslo
1 KL
tymian
200 g
syr
soľ
mleté čierne korenie
1 KL
mleté čili

postup

1.
Zemiaky nastrúhame na plátky a posypeme soľou, čiernym korením a tymianom.
3.
Pridáme umyté a nakrájané hríby na plátky a dusíme na jemnom ohni 10 minút.
4.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a poukladáme zemiaky. Na vrch navrstvíme udusené hríby. Takto pečieme pod pokrievkou 30 minút pri 250 stupňoch.
5.
Potom v mise rozmiešame smotanu na šľahanie, vajce, syr a posypeme všetko 1 KL čili.
6.
Takto prichystanú smotanu vylejeme na vrch hríbov a dáme zapiecť na 15 minút pri 200 stupňoch.
7.
Po upečení necháme jemne vychladiť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.