Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chuťovky z lineckého cesta

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
180 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
320 g
Hera
trochu
citrónová kôra

Na zlepenie

300 g
ríbezľový lekvár
cukor
vanilkový cukor

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny. Preosejeme múku a práškový cukor.
2.
Sypké suroviny premiešame v miske a pridáme trochu strúhanej citrónovej kôry.
3.
Všetko dáme na podložku v strede urobíme jamku a do nej dáme 2 žĺtky a nožom premiešame s múkou a cukrom.
4.
Tuhú Heru z chladničky nastrúhame hrubým strúhadlom na povrch zmesi.
5.
Nastrúhaný tuk posypeme zmesou z podložky a rukami vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti.
6.
Z cesta urobíme 2 valčeky a v mikroténovom vrecku na tácke dáme na chladné miesto stuhnúť.
7.
Keď je cesto stuhnuté a odležané rozvaľkáme ho valčekom na podložke na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z cesta rôzne tvary.
8.
Formičkou vykrajujeme zvolené tvary a ukladáme na suchý plech alebo naň položíme podložku na pečenie.
9.
Pripravíme si chuťovky na viac plechov a potom postupne pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 10 až 12 minút.
12.
Zlepené chuťovky ukladám na hlboký plech. Z uvedenej dávky bolo 72 chuťoviek a 10 medvedíkov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...