Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chuťovky z lineckého cesta

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
180 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
320 g
Hera
trochu
citrónová kôra

Na zlepenie

300 g
ríbezľový lekvár
cukor
vanilkový cukor

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny. Preosejeme múku a práškový cukor.
2.
Sypké suroviny premiešame v miske a pridáme trochu strúhanej citrónovej kôry.
3.
Všetko dáme na podložku v strede urobíme jamku a do nej dáme 2 žĺtky a nožom premiešame s múkou a cukrom.
4.
Tuhú Heru z chladničky nastrúhame hrubým strúhadlom na povrch zmesi.
5.
Nastrúhaný tuk posypeme zmesou z podložky a rukami vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti.
6.
Z cesta urobíme 2 valčeky a v mikroténovom vrecku na tácke dáme na chladné miesto stuhnúť.
7.
Keď je cesto stuhnuté a odležané rozvaľkáme ho valčekom na podložke na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z cesta rôzne tvary.
8.
Formičkou vykrajujeme zvolené tvary a ukladáme na suchý plech alebo naň položíme podložku na pečenie.
9.
Pripravíme si chuťovky na viac plechov a potom postupne pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 10 až 12 minút.
12.
Zlepené chuťovky ukladám na hlboký plech. Z uvedenej dávky bolo 72 chuťoviek a 10 medvedíkov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...