Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ideálny darček na narodeniny: Orechovo-banánová torta s parížskym krémom

ingrediencie

200 g
práškový cukor

Korpus

6 ks
vajce
100 g
vlašské orechy
1/2 balíček
prášok do pečiva
4 PL
rum

Plnka

smotana na šľahanie
80 g
práškový cukor
40 g
kakao
3 balíčky
stužovač šľahačky
1 balíček
vajce

Poleva

60 g
Cera
100 g
čokoláda
1 téglik
džem
5 ks
banán

postup

1.
Korpus: Všetky ingrediencie si navážime. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Tortovú formu si vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Vymiešame žĺtky s tretinou práškového cukru, po cukri pridáme múku a rum.
2.
Rúru si predhrejeme na 150°C.
3.
Z bielok vyšľaháme sneh, a keď nám už zbelie pridáme zvyšné dve tretiny práškového cukru a vyšľaháme pekne do tuha. Do vyšľahaných bielok postupne zľahka vmiešame žĺtok (ten sme si už pred tým vymiešali s cukrom, múkou a rumom) a taktiež vmiešame aj pomleté vlašské orechy. NIKDY nemiešame šľahačom! Vždy len ručne s vareškou, aby nám neklesli bielky.
4.
Cesto nalejeme do formy, zarovnáme a pečieme približne 35 minút na teplote 150°C. Počas pečenia približne po 20 minútach korpus pár krát poprepichujeme.
5.
Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť až potom ho vyberieme z tortovej formy. Ak sa nám mierne prilepil na formu, je lepšie nožíkom oddeliť kraje od formy aby sa nám pri odstraňovaní formy nedotrhali kraje a nezostali prilepené na forme. To by nám pokazilo celú tortu. Takto upečený korpus necháme odležať a vrhneme sa na prípravu plnky.
6.
Plnka: Ešte pred tým ako dáme variť šľahačku, si dopredu pripravíme zmes kakaa a práškového cukru. Najlepšie bude ak si tieto dve suroviny ešte pred zmiešaním preosejeme cez jemné sitko, aby nám nezostali hrudky. Do pohára alebo šálky si nalejeme trochu šľahačkovej smotany (asi tak 1-2 PL) a postupne vmiešavame suchú zmes kakaa a práškového cukru. Je potrebné všetko poriadne premiešať, aby v plnke neboli hrudky. Keď máme zmes príliš suchú môžeme pridať ešte trochu šľahačkovej smotany.
7.
Šľahačku si nalejeme do hrnca a privedieme do varu, potom pridáme zmes kakaa, práškového cukru a smotany a opäť privedieme do varu. Uvarenú šľahačku necháme v chlade odstáť až do druhého dňa. Na druhý deň pridáme Smeta-fix a vanilkový cukor a vyšľaháme do tuha.
8.
Príprava polevy na nasledujúci deň: Nad parou roztopíme čokoládu na varenie a keď je už roztopená, pridáme stužený tuk. Aj čokoládu necháme vychladnúť a odstáť do druhého dňa. Keď sa roztopí druhý krát , tak po zatuhnutí na korpuse ostane krásne lesklá.
9.
Ukladanie vrstiev korpusu a plnky: Korpus si prerežeme na 3 rovnaké časti. Časti ukladáme spôsobom: džem, plnka, banány nakrájané na koliečka, opäť plnka a ďalšia časť korpusu. Takýmto spôsobom spravíme ešte jednu vrstvu. Na vrch uložíme tretiu časť korpusu. Na vrch môžme dať buď džem alebo plnku. Polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť! :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?
pina colada
Leto ovládne Piña Colada
Leto ovládne Piña Colada
Jeden z najexotickejších letných drinkov inšpiruje k príprave nielen tekutých dobrôt.