Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Burizonové gule

ingrediencie

300 g
kryštálový cukor
1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
2 balíčky
neochutených burizonov
250 g
Hera

postup

1.
Do hrnca vysypeme cukor a dáme na šporák roztopiť na karamel.
2.
Po zhnednutí cukru na karamel, pomaly do hrnca vylejeme sladké Salko.
3.
Zamiešame, odstavíme zo šporáku a do zmesi pridáme na kúsky pokrájanú Heru a zamiešame do hladka.
4.
Neochutené burizony nasypeme do misky a vlejme karamelovú zmes, poriadne zamiešame a necháme vychladnúť 30-60 minút, aby sa nám potom dali dobre tvarovať guličky. A dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
drobulka11
19.12.2016 15:50 | |
+3 -3
Jednoznačne celé maslo, nemá chyby.
Jochabet
19.12.2016 15:20 | |
+16 -7
Odporúčam postup trochu upraviť. Kým sa cukor karamelizuje, vedľa si treba zohriať salko a v ňom rozpustiť heru. Keď je karamel hotový, vyliať doň zohriate salko s rozpusteným maslom a všetko sa krásne spojí. Žiadne hrčky. Kým keď pridáte studené salko, v horúcom karamelizuje sa stiahne a môžu sa vytvoriť hrčky.
tofife3
27.5.2013 07:35 | |
+99 -6
Žiadna hera ani iné umelé rastlinné maslá- dávam jedine klasické maslo! Sú znamenité :-)
pajtas32
1.12.2015 20:27 | |
+38 -6
S masla kolko davate? Tiez by som radsej maslo dala
veverka78
16.12.2015 18:34 | |
+4 -9
Taky přemýlím spíš nad máslem a asi bych ho dala tak jako hery ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...