Pridať recept

Šunkový chlieb

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
250 g
hladká múka
60 g
varená údená šunka
25 g
droždie
1 KL
soľ
1 PL
cukor
200 ml
kefír
1 KL
chlebové korenie

postup

1.
Varenú údenú šunku nasekáme nadrobno a spolu s ostatnými surovinami vložíme do kuchynského robota. (Pomerne malé množstvo šunky pridá chlebu jedinečnú chuť.) Cesto miesime 15-20 minút, potom ho prikryjeme a necháme vykysnúť na dvojnásobok.
 
2.
Vykysnuté cesto jemne premiesime a vytvarujeme z neho bochník. Položíme ho na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme slanou vodou a necháme ho ešte 20 minút oddychovať. Nakoniec ho vložíme do predhriatej rúry a pri teplote 180°C ho za 40-45 minút upečieme do chrumkava. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Ohňostroj pre ploché brucho. Dajte si lyžičku kefíru a pocítite uvoľnenie v páse
Ohňostroj pre ploché brucho. Dajte si lyžičku kefíru a pocítite uvoľnenie v páse
Nafúknuté brucho je často dôsledkom masy jedla, ktorá sa zdržiava v črevách a kvôli ktorej máme zhoršené...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...