Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové rizoto

ingrediencie

2 PL
olej
200 g
ryža
600 ml
vývar
150 g
zelený hrášok
150 g
hríby
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
300 g
kuracina z polievky
1 zväzok
petržlenová vňať
150 g
syr

postup

1.
Na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom umytú ryžu. Podlejeme ju vývarom, jednu dve minúty necháme vrieť. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dusiť vo vlastnej pare. Medzitým osobitne podusíme hrášok a hríby. Mäso vykostíme a keď je potrebné nakrájame ho na menšie kúsky. Keď ryža zmäkla, pridáme hrášok, hríby, mäso, okoreníme mletým čiernym korením a soľou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
2.
Hotové rizoto jemne natlačíme do maslom natretej polievkovej naberačky (alebo inej guľatej formy), na každý tanier vyklopíme jeden kopček. Prizdobíme strúhaným syrom a hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.