Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové rizoto

ingrediencie

2 PL
olej
200 g
ryža
600 ml
vývar
150 g
zelený hrášok
150 g
hríby
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
300 g
kuracina z polievky
1 zväzok
petržlenová vňať
150 g
syr

postup

1.
Na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom umytú ryžu. Podlejeme ju vývarom, jednu dve minúty necháme vrieť. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dusiť vo vlastnej pare. Medzitým osobitne podusíme hrášok a hríby. Mäso vykostíme a keď je potrebné nakrájame ho na menšie kúsky. Keď ryža zmäkla, pridáme hrášok, hríby, mäso, okoreníme mletým čiernym korením a soľou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
2.
Hotové rizoto jemne natlačíme do maslom natretej polievkovej naberačky (alebo inej guľatej formy), na každý tanier vyklopíme jeden kopček. Prizdobíme strúhaným syrom a hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?