Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové rizoto

ingrediencie

2 PL
olej
200 g
ryža
600 ml
vývar
150 g
zelený hrášok
150 g
hríby
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
300 g
kuracina z polievky
1 zväzok
petržlenová vňať
150 g
syr

postup

1.
Na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom umytú ryžu. Podlejeme ju vývarom, jednu dve minúty necháme vrieť. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dusiť vo vlastnej pare. Medzitým osobitne podusíme hrášok a hríby. Mäso vykostíme a keď je potrebné nakrájame ho na menšie kúsky. Keď ryža zmäkla, pridáme hrášok, hríby, mäso, okoreníme mletým čiernym korením a soľou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
2.
Hotové rizoto jemne natlačíme do maslom natretej polievkovej naberačky (alebo inej guľatej formy), na každý tanier vyklopíme jeden kopček. Prizdobíme strúhaným syrom a hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.