Pridať recept

Pikantná fazuľová polievka

ingrediencie

2 litre
voda
75 g
suchá fazuľa
50 g
cibuľa
40 g
mrkva
150 g
zemiaky
1 ks
pór
1 ks
feferónka
2 PL
vegeta
50 g
oravská slanina
200 g
klobása
200 g
mleté bravčové mäso
štipiek
muškátový orech
štipiek
majorán
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Fazuľu večer zalejeme vodou. Na druhý deň ju varíme v tej istej vode s prídavkom vegety. Cibuľu pokrájame na kocky, mrkvu a pór na kolieska. Slaninu pokrájame na menšie kocky, na panvici opečieme do sklovita. Pridáme cibuľu, mrkvu a chvíľu podusíme. Zeleninovú zmes vsypeme do hrnca s vriacou fazuľou. Pridáme pór a na kolieska nakrájanú klobásu, nadrobno posekanú feferónku a na kocky pokrájané zemiaky.
 
2.
Varíme ešte 25-30 minút. Do mletého bravčového mäsa pridáme postrúhaný muškátový oriešok, majorán, čierne korenie a soľ. Dobre ho premiešame. Z mäsa vyformujeme 16-20 guliek, vložíme ich do polievky a varíme asi 7 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fazuľa
Všestranná fazuľa – v kuchyni z nej uvaríte všetky chody
Ani jedna strukovina nemá v kuchyni také všestranné využitie ako fazuľa. Môžete z nej pripraviť kompletné...
Hŕstková polievka
Nemusíte dlho čakať! Triky, ako uvariť strukoviny aj bez zdĺhavého namáčania, skúste to hneď teraz
Obľubujete strukoviny, ale odrádza vás zdĺhavé namáčanie pred varením? Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka...
Fazuľové muffiny
Fazuľa v dezertoch? Vyskúšajte zdravšiu alternatívu pečenia
Pri predstave pridania fazule do sladkých receptov sa možno niektorí z vás zdesia. No nikdy sa netreba báť...
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...