Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Černohorský rezeň

ingrediencie

400 g
bravčové stehno
soľ
2 ks
vajce
5 PL
mlieko
3 PL
hladká múka
3 ks
zemiaky
tvrdý syr
bravčová masť

postup

1.
Mäso nakrájame na rezne, okrajové blanky narežeme, vyklepeme a osolíme.
2.
Mlieko, vajcia, múku, trochu soli a postrúhané zemiaky vyšľaháme na cestíčko, v ktorom obaľujeme rezne. Ak sa nám zdá cestíčko málo husté, prisypeme ešte trochu múky a zamiešame. Rezne obalíme v cestíčku z oboch strán.
3.
Vyprážame ich z oboch strán na rozpálenom tuku, plameň však stiahneme na minimum, aby sa nám rezeň dobre prepiekol. Keď rezeň otočíme, posypeme ho strúhaným syrom, ktorý sa tak pekne roztečie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hejenka2
29.12.2013 11:33 | |
+21 -3
a na cesnak ste zabudli? ved v černohorskom má naj doležitejšiu rolu cesnák v cestičku,potom ten rezeň nemá žiadnu chuť * 138*
hviezdickaZ
29.12.2013 18:23 | |
+3 -6
Ahoj,nepoznám to tak,že by sa mal do cestíčka pridávať cesnak... Nikdy sme to tak nerobili . :)
Kiriam
9.11.2017 09:30 | |
+3 -1
Ani my sme nikdy nedavali cesnak, a to mam recept este od babicky :-O
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.