Pridať recept

Morčacie prsia delikates

ingrediencie

400 g
morčacie prsia
80 g
sezamové semienka
1 ks
citrón
1 ks
vaječný bielok
1 zväzok
petržlenová vňať
trochu
tuk
podľa chuti
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

Z posekanej petržlenovej vňate, soli, korenia, worcesterskej omáčky a citrónovej šťavy pripravíme marinádu. Mäso pokrájame na menšie pásiky a dáme ho do do plytkej nádoby, zalejeme marinádou a odložíme najmenej na štyri hodiny (mäso občas premiešame). Potom ho vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Bielok vidličkou mierne rozšľaháme. Každý kúsok mäsa najprv namočíme do bielka a potom opatrne obaľujeme v sezamových semienkach. Vyprážame na rozpálenom tuku. Podávame so šalátom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať