Makrela plnená praženicou a hubami
1
porcia
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
makrela
podľa chuti
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
rasca
trochu
olej
1
ks
cibuľa
150
g
čerstvé huby
1
ks
paradajka
1
zväzok
petržlenová vňať
1
ks
vajce
1
ks
citrón
postup
1.
Umytú makrelu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme rascou a pokvapkáme šťavou z citróna. Necháme chvíľu na chladnom mieste postáť.
2.
Z nadrobno pokrájanej cibule, spenenej na oleji, pokrájaných čerstvých húb a vajec pripravíme redšiu praženicu. Pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať, olúpanú na malé kocky pokrájanú paradajku. Osolíme zľahka premiešame a makrelu naplníme touto masou. Pečieme v strednej vyhriatej rúre 20 minút. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou a ako prílohu podávame zeleninový šalát.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.