Pridať recept

Rezne zo strukovín

ingrediencie

250 g
sušená fazuľa
50 g
žemľa
1 ks
vajce
130 g
cibuľa
1 zväzok
petržlenová vňať
trochu
strúhanka
štipiek
vegeta
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Fazuľu (hrach, šošovicu), ktorú sme deň vopred namočili do vody, uvaríme. Scedíme ju a pomelieme na mäsovom strojčeku. Pridáme 30 g posekanej cibule, petržlenovú vňať, vo vode namočenú a vyžmýkanú žemľu a vajce. Dochutíme vegetou, soľou a mletým korením.
 
2.
Hmotu dobre prepracujeme. Ak treba môžeme pridať trochu strúhanky, aby sa dali formovať oválne rezne. Vyprážame ich v horúcom tuku. Podávame obložené kolieskami cibule na šalátových listoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fazuľové muffiny
Fazuľa v dezertoch? Vyskúšajte zdravšiu alternatívu pečenia
Pri predstave pridania fazule do sladkých receptov sa možno niektorí z vás zdesia. No nikdy sa netreba báť...
Majonéza
Nekupujte drahé vajíčka! Perfektnú LACNÚ MAJONÉZU máte zo suroviny, ktorú každý vylieva a to je chyba!
Väčšina z nás pravdepodobne vždy vylievala vodu z varenia cíceru, fazule alebo iných strukovín do výlevky. To...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.