Rezne zo strukovín
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
sušená fazuľa
50
g
žemľa
1
ks
vajce
130
g
cibuľa
1
zväzok
petržlenová vňať
trochu
strúhanka
štipiek
vegeta
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Fazuľu (hrach, šošovicu), ktorú sme deň vopred namočili do vody, uvaríme. Scedíme ju a pomelieme na mäsovom strojčeku. Pridáme 30 g posekanej cibule, petržlenovú vňať, vo vode namočenú a vyžmýkanú žemľu a vajce. Dochutíme vegetou, soľou a mletým korením.
2.
Hmotu dobre prepracujeme. Ak treba môžeme pridať trochu strúhanky, aby sa dali formovať oválne rezne. Vyprážame ich v horúcom tuku. Podávame obložené kolieskami cibule na šalátových listoch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.