Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Lokše

ingrediencie

1 kg
uvarené zemiaky v šupke
400 g
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
masť

postup

Zemiaky ošúpeme a ešte za tepla prelisujeme alebo postrúhame. Pridáme múku a osolíme. Cesto sformujeme do valca a pokrájame na kolieska (má ich byť približne 20). Na pomúčenej doske kolieska postupne rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme ich na horúcej platni alebo teflónovej panvici. Lokše z obidvoch strán potrieme maslom alebo masťou. Môžeme ich plniť bryndzou, makom alebo lekvárom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.