Lokše
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
uvarené zemiaky v šupke
400
g
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
masť
postup
Zemiaky ošúpeme a ešte za tepla prelisujeme alebo postrúhame. Pridáme múku a osolíme. Cesto sformujeme do valca a pokrájame na kolieska (má ich byť približne 20). Na pomúčenej doske kolieska postupne rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme ich na horúcej platni alebo teflónovej panvici. Lokše z obidvoch strán potrieme maslom alebo masťou. Môžeme ich plniť bryndzou, makom alebo lekvárom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.