Hubová polievka s praženicou
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
sušené huby
1
liter
mäsový vývar
trochu
mletá rasca
1
KL
maslo
1
PL
krupica
hrstí
rukola
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
2
ks
vajce
trochu
olej
trochu
pažitka
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Sušené huby zalejeme malým množstvom vody a necháme asi 2 hodiny odstáť. Potom ich zalejeme vývarom,
posypeme rascou a povaríme.
2.
K mäkkým hubám pridáme krupicu opečenú na tuku a varíme ďalších 15 minút. Prisypeme opláchnutú a nasekanú rukolu a ešte krátko povaríme.
3.
Z vajec urobíme praženicu. Polievku ochutíme korením a soľou. Na dno taniera uložíme kúsok praženice, ktorú
zalejeme polievkou.
4.
Nakoniec polievku ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.