Pridať recept

Pečeňová paštéta

ingrediencie

400 g
bravčová pečeň
250 g
údená slanina
80 g
cibuľa
50 g
tuk
30 g
múka
150 ml
sladká smotana
125 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 KL
horčica
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
2 ks
rozdrvené klinčeky
majoránka
muškátový orech

postup

1.
Pečeň a slaninu na mäsovom mlynčeku najemno pomelieme. Na tuku do sklovita porestujeme nakrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a trochu opražíme. Potom ju zalejeme mliekom so smotanou, krátko prevaríme a odložíme zo sporáka. Vychladnuté zmiešame s pečeňovou hmotou a vajcami. Ochutíme soľou, horčicou a koreninami.
 
2.
Dobre premiešanou hmotou naplníme obdĺžnikovú formu vyloženú alobalom. Formu vložíme do primeranej nádoby s vodou siahajúcou do polovičnej výšky a v horúcej rúre varíme asi 8 minút. Po vybratí hornú plochu paštéty zaťažíme (doštičkou). Vychladnutú paštétu vyklopíme z formy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.
Pečeňové delikatesy
Pečeňové delikatesy: Pripravte si vyprážanú pečeň, halušky do polievky či domácu paštétu
Vnútornosti sa už na našich tanieroch neobjavujú tak často ako v minulosti. Napriek tomu nám aj tie dokážu...
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...