Pridať recept

FOTORECEPT: Enchiladas - zapečené plnené tortilly

Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
3
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
6 ks
tortilla
1 konzerva
sterilizovaná kukurica
1 konzerva
sterilizovaná fazuľa
2 ks
paradajka
1 konzerva
paradajkový pretlak
podľa chuti
mexické korenie
10 dkg
čedar

Príloha

1 téglik
kyslá smotana
podľa chuti
zelenina

postup

1.
Pripravíme si suroviny. Ak nemáme paradajky v konzerve, môžeme použiť surové paradajky (vtedy budeme potrebovať ešte paradajkové pyré alebo pretlak navyše).
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
 
2.
Začneme mäsom: Umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na rozpálenom oleji opečieme, zasypeme korením, zalejeme trochou vody a premiešame. Ja používam zmesi korenia (na fajitas, burritos alebo tacos - aké mi príde pod ruku, ale dá sa samozrejme použiť klasické chilli a jalapenos - ale ja mám hotové zmesi korenia rada, tak používam tie), pridáme cca 1/3 konzervy kukurice, 1/3 konzervy červenej fazule (samozrejme, konzervy zlejeme) a konzervu paradajok (ak nemáme, stačia surové paradajky s trochou pyré alebo pretlaku). Necháme prehriať a zredukovať šťavu (nech nám to nevyteká z tortilly). Odstavíme z ohňa.
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
3.
Pokiaľ nám mäso chladne, pripravíme si pretlak na zaliatie - v pohári si zmiešame konzervu pretlaku s trochou vody alebo bujónu (ale ja používam vodu, naše pretlaky sú dosť slané). Nastrúhame nahrubo syr - najlepšie čedar (ale ak nemáte radi ako my, eidam bude stačiť).
4.
Pripravíme si enchiladky - na každú tortillu naložíme zmes mäsa a zabalíme.
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
5.
Balíme klasické balíčky ako burritos. Je lepšie používať väčšie tortillas, lepšie sa balia, ale človek sa naučí časom aj s menšími.
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
6.
Enchiladky naukladáme jednu po druhej vedľa seba do zapekacej nádoby.
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
7.
Zalejeme pripraveným pretlakom a posypeme syrom.
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
8.
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov približne na 25 minút (pokiaľ sa nerozpustí syr).
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
9.
Ja ako prílohu podávam šalát z čínskej kapusty - viem, nie je to mexické, ale čínska kapusta chutí aj deťom a využijem do toho aj tie otvorené konzervy fazule a kukurice (trocha korenia, trocha oleja a je to). Ak nechcete čínsku kapustu, dá sa použiť akákoľvek zelenina, ktorú máte radi.
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
10.
Jednotlivé enchiladas podávame preliate kyslou smotanou.
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Fotorecept: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
Zdroj: opal8
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať