Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Grófkin koláč

ingrediencie

Cesto

450 g
polohrubá múka
125 g
maslo
1/2 balíček
prášok do pečiva
200 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
2 PL
mlieko
1 ks
citrón

Plnka

7 ks
jablko
4 ks
vaječný bielok
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
kryštálový cukor
100 g
mleté orechy
70 g
hrozienka

postup

1.
Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilkovým a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a hrozienkami. Môžeme pridať aj škoricu. Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 3 minút. Hotový koláč môžeme ozdobiť aj rozpustenou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...