Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Fajitas - plnené tortilly

3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso
6 ks
tortilla
trochu
mexické korenie
1 konzerva
kukurica
1 konzerva
sterilizovaná fazuľa
podľa chuti
zelenina
1 téglik
kyslá smotana

postup

2.
Originál recept pracuje s cibuľou a surovou paprikou, ale u nás doma to jednotlivci neobľubujú, tak som ho prispôsobila nám. Nakrájame čínsku kapustu, pridáme fazuľu a kukuricu (konzervy samozrejme zlejeme).
3.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezančeky. na rozpálenom oleji opečieme, zasypeme korením, zalejeme trochou vody a premiešame. Ja používam zmesi korenia (na fajitas, burritos alebo tacos - aké mi príde pod ruku, ale dá sa samozrejme použiť klasické chilli a jalapenos - ale ja mám hotové zmesi korenia rada, tak používam tie).
5.
Naplníme tortillu dáme kopec zeleniny, na to mäso a na vrch lyžica kyslej smotany. Môžeme použiť samozrejme aj salsu alebo guacamole - ale moje dieťa to nemá rado, tak nedávam. Každému podľa jeho chuti.
6.
Zabalíme a podávame. P.S.: Ja fajitas robím zväčša spolu s enchiladas (pozri môj recept na enchiladas) - my dospelí máme radšej enchiladas, ale dieťa je zarytý fajitista :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...